De energie spat ervan af tijdens Enexis online teambuilding spel.

De energie spat ervan af tijdens Enexis online teambuilding spel.

Onlangs stonden de 166 (!) spelers van energiebedrijf Enexis een uur lang zélf onder stroom! Nou ja, more or less. De vonken vlogen er in ieder geval vanaf tijdens het spelen van het online teambuilding spel ‘Remote Teambuilding Experience’. Over energie gesproken! De hoogste tijd dus voor een interview met Enexis, want… wat was het nou precies aan het online teambuilding spel waar zij zo ‘aan’ van gingen staan?

  • Waarom hebben jullie gekozen voor Remote Teambuilding Experience 2.0? 

Wij hebben de 1e versie van de Experience ook gespeeld en dat was een groot succes. Dit en het feit dat jullie met The Box Company gewoon goed op de kaart staan, professioneel zijn en een betrouwbaar bedrijf hebben. Jullie zijn goed en heel fijn in de communicatie en dat werkt voor ons gewoon super. Hiernaast is er veel vertrouwen in de kwaliteit van de Experience en The Box Company als bedrijf. 

  • Hoe hebben jullie de 2.0 versie van het online teambuilding spel ervaren?

De beleving was wederom echt superleuk, net als bij de eerste versie. Je wordt hier nog meer uitgedaagd, wat het soms echt pittig en wat moeilijker maakt. Je wilt het online teambuilding spel heel goed doen met je team en je blijft continu superfanatiek door de competitie onderling. Dat maakt het soms juist frustrerend als iets niet lukt, maar dat hoort erbij 😉. Live games waren echt een superleuke toevoeging. Je moet hierbij goed opletten wie welk stukje of knopje beheert en wie er moet klikken op welk moment. Je staat echt live in verbinding met elkaar. Het was goed te zien wanneer er weer een live game aankwam en dan gingen we direct met elkaar in overleg wie voor welk stukje verantwoordelijk was. Top!

  • Wat waren de leukste momenten tijdens het online teambuilding spel? 

Dat was toch wel de opdracht waarbij we de 3D-bril moesten gebruiken, natuurlijk de Live Games, die echt heel leuk waren, en ook geluidsfragmenten (creatief) combineren met onderdelen uit de enveloppen was gaaf. Opdrachten zaten goed in elkaar!

  • In hoeverre heeft het spel bijgedragen aan jullie team-spirit?

Het online teambuilding spel heeft zeker bijgedragen. Het mooie is dat wij ten eerste zelf teams mogen kiezen, dus dan kunnen we bepalen wie bij elkaar zit als organisatie. Dit zorgt voor andere teams dan men standaard zelf op zou zoeken. Daarnaast heb je écht je teamgenoten nodig om verder te komen in het spel en dat maakt het zo sterk, fanatiek en ook leuk natuurlijk. Zonder elkaar red je het niet. Daarom is het belangrijk dat je met je team compleet bent en dat niemand zich afmeldt. Maar als er iemand afmeldt kunnen jullie ook last minute schakelen, dus het is altijd goed op te lossen. Normaal gesproken spreek je elkaar op kantoor misschien meer aan over het spel of praat je nog eens na om ervaringen te delen. Hier moeten we nog even geduld voor hebben. Toevallig belde ik met mijn leidinggevende vanochtend en toen hebben we er nog even over gesproken. Dat is wel leuk! Zeker over de scores van de teams 😊
Ben je ook op zoek naar een online teambuilding spel?