Hoe teambuilding enorm effectief kan zijn: 4 tips

Hoe teambuilding enorm effectief kan zijn: 4 tips

Via Evenementorganiseren.nl

Op veel evenementen zorgen activiteiten voor de invulling van het gewenste teambuildingsonderdeel. Maar teambuilding en activiteiten hebben ook iets statisch: de activiteit is zo als het is. Maar het kan ook anders: op maat gemaakt, gekoppeld aan software, inzetbaar op iedere locatie en laagdrempelig voor een ieder om deel te nemen.
Jullie teambuildingsconcept maakt het mogelijk om letterlijk overal tot een teambuildingsactiviteit te komen, waarom is dat zo aantrekkelijk?
1. Eenvoudig inpassen in het programma
Op operationeel vlak is ons doel het volledig ontzorgen van de organiserende partij. Zij zijn vaak ontzettend druk met het zorgen voor een soepel verloop van de dag. Wij melden ons bij aankomst bij de verantwoordelijke voor die dag en gaan verder onze eigen gang. Wij zorgen dat alles op voorhand duidelijk is afgestemd zodat wij precies weten wat ons te doen staat. Op die manier zorgen wij dat we binnen 1-1,5 uur gereed staan met de activiteit en na afloop binnen het uur ook weer weg zijn. Dit zorgt voor rust bij de opdrachtgever én het zorgt ervoor dat wij altijd makkelijk in het programma te verwerken zijn.
2. Samenwerking evenementenbureaus: soepel verloop
Wij werken ook met veel evenementenbureaus samen. Voor hen is het inmiddels een kwestie van het doorgeven van een locatie en tijd en wij zorgen voor de rest. Ontzettend fijn natuurlijk voor een eventmanager dat ze hier verder niet naar om hoeven te kijken. Ze weten dat ze een heel goed concept leveren aan de opdrachtgever en zijn zeker van een soepel verloop ervan.
Veel teambuildingsactiviteiten zijn activiteiten waar je naar toe moet, die zijn zoals ze zijn en klaar, jullie maken ook op maat inhoud…kun je uitleggen waarom dit zo krachtig is? 
3. Laat de teambuilding laagdrempelig zijn
De concepten die wij aanbieden zorgen in de standaard vorm al voor een uitermate goede teambuilding. Het zorgt er voor dat men op een andere, laagdrempeliger, manier met elkaar in contact komen en samen strijden voor een goed resultaat.
4. Laat de activiteit aansluiten op het thema van het evenement
Voor vele evenementen zorgen wij ook voor een stuk maatwerk. Dit kan zijn van enkele vragenkaarten tot een volledig op maat gemaakt spel. Over het algemeen verwerken wij opdrachten in het spel die gaan over de inhoud van de dag. Opdrachtgevers zijn te spreken over de luchtige manier waarop deze informatie verwerkt wordt in de activiteiten en het positieve effect dat deze manier van informatie delen heeft. De invulling van het maatwerk wordt altijd in goed overleg met de opdrachtgever vormgegeven. Er wordt vaak informatie en input geleverd door de opdrachtgever en vervolgens gaat The Box Company over tot het ontwikkelen van spelelementen en het concept om het zo op de juiste manier in het spel te verwerken. Op deze manier komen we altijd tot een gewenste invulling van het maatwerk die verwerkt zit in de activiteit en de software.