Wat te doen nu teambuildingsactiviteiten, bedrijfsuitjes en borrels niet door kunnen gaan?

Wat te doen nu teambuildingsactiviteiten, bedrijfsuitjes en borrels niet door kunnen gaan?

Via Evenementorganiseren.nl
Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat werknemers, in een tijd van social distancing, toch bij elkaar gebracht worden? Dit was een vraag die bij The Box Company meteen opspeelde nadat duidelijk werd dat er voorlopig geen evenementen zullen plaatsvinden. Voor bedrijven betekent dit dat bedrijfsuitjes, borrels en teambuildingdagen allemaal uitgesteld worden of misschien wel helemaal niet door kunnen gaan dit jaar. Tijd dus voor een goed alternatief, waarbij toch gewerkt kan worden aan die teambuilding en het samenwerken.
Voor veel bedrijven zal deze manier van (thuis)werken compleet nieuw zijn. Voor een simpele vraag kun je nu niet meer even aankloppen bij een collega en vergaderingen op kantoor zijn geen optie. Andere manieren van communicatie met elkaar zijn nu vereist. Werknemers staan al snel alleen nog maar in contact met elkaar voor werk gerelateerde zaken, terwijl juist ook die andere (leuke) momenten zo belangrijk zijn.
Omdat deze momenten van verbinding zo belangrijk zijn, juist nu iedereen op afstand van elkaar werkt, presenteert The Box Company: The Remote Teambuilding Experience. Dit spel richt zich volledig op het samenbrengen van collega’s, voor 75 minuten fun, competitie en teambuilding.
The Remote Teambuilding Experience kan al gespeeld worden met één team van 5 personen. Het is ook mogelijk om meerdere teams binnen een bedrijf tegen elkaar te laten strijden. Hierdoor wordt er nog een extra wedstrijdelement aan de activiteit toegevoegd wat het extra leuk maakt.
Hoe gaat het in zijn werk? Ieder teamlid krijgt een envelop thuisgestuurd met hierin allerlei attributen, vragenkaartjes en hints. Iedere envelop bevat unieke inhoud welke de deelnemers aan elkaar moeten koppelen om tot de juiste antwoorden te komen. Iedere deelnemer heeft dus een deel van de opdrachten in zijn of haar envelop en draagt hiermee bij aan het succes van het team.
Tijdens de activiteit moeten de deelnemers constant met elkaar in verbinding staan. Dit kan bijvoorbeeld via Skype, WhatsApp, Facetime, Microsoft Teams of het interne netwerk van het bedrijf. Aan de deelnemers de uitdaging om een manier te vinden die voor hen het beste werkt.
Naast de onderdelen in de enveloppen, wordt het spel geleid door een interactieve website. Deze website bepaald de volgorde van het spel en laat de deelnemers zien waaraan zij kunnen werken. Daarnaast laat de website de tussenstand met andere teams zien en is het mogelijk om, tegen strafpunten, hints op te vragen. De deelnemers hebben toegang tot de website door middel van een unieke code. Wanneer ieder lid van het team deze code in heeft gevoerd en op start heeft gedrukt, start het spel. Vanaf dat moment hebben de teams precies 75 minuten om zo veel mogelijk opdrachten op te lossen en hiermee de beste score neer te zetten. Door de live scores worden teams gemotiveerd alles uit zichzelf te halen en elkaars krachten optimaal te benutten.
Kortom, The Remote Teambuilding Experience biedt collega’s de kans om toch dat belangrijke en leuke moment samen te beleven, nu teambuildingsdagen en bedrijfsuitjes niet door kunnen gaan. Op deze manier zijn zij in een tijd van social distancing toch even net echt bij elkaar.