Save your team: 6 tips tegen die verschrikkelijke (thuiswerk)dips!

Save your team: 6 tips tegen die verschrikkelijke (thuiswerk)dips!

Hier lees je de beste tips tegen die afschuwelijke dips. Ja, geef maar toe: ook jij hebt hier af te toe (of iedere dag) last van. Je mist die oprechte verbinding en je collega’s, die bekende koffieapparaat-momenten en eigenlijk alle momenten waarop je elkaar ‘vroeger’ fysiek tegenkwam en zag. Weet je nog, die borrels met collega’s, het gezellig samen naar werk fietsen of de autorit delen met elkaar? Of ‘gewoon’… je collega’s dichtbij hebben als je opeens zo moest lachen tijdens een serieuze vergadering? Dat is nu allemaal weg, foetsie! In plaats daarvan zitten we gewoon allemaal thuis naar ons schermpje te staren. Als we dit tóch al doen, waarom dan niet het beste eruit halen?! Daarom hier voor jou: een aantal thuiswerktips tegen die ellendige dips.
1. Doe alsof je naar kantoor gaat
‘Fake it until you make it’. Nou ja, ongeveer dan. Er komt vast weer een dag dat je terug naar je kantoor of werkplek mag. In de tussentijd is het goed om je vaste rituelen en routines zoveel mogelijk aan te houden. Creëer een fijne, vaste werkplek om naartoe te gaan. Trek gewone kleding aan en blijf niet in je pyjama zitten bijvoorbeeld: dat zou je op kantoor ook niet doen, toch? Sport je altijd voor het werk? Blijven doen! Ging je altijd een rondje lopen tijdens de lunch? Doe dit nu dan ook gewoon. Rituelen en gewoontes die je altijd goed deden, doen dit nu waarschijnlijk ook!
2. Trakteer jezelf
Uitkijken naar het weekend is inmiddels niet meer wat het geweest is, want ook in het weekend is het leven vrij saai en monotoon geworden. Drie weken bijtrekken in je Adam- of Eva-kostuum op Mauritius is er niet meer bij. En ook een dagje sauna zit er voorlopig nog niet in. Focus je in plaats daarvan op wat er wél kan en organiseer dingen waar je naar uit kunt kijken: een bos- of strandwandeling, een kappersbeurt op afspraak, of een home spa-behandeling. Een avond bordspellen spelen, een andere sport uitproberen of een nieuw recept koken en met fijn gezelschap opeten: het zijn misschien maar kleine dingen om jezelf te trakteren, maar je weet het: het zijn de kleine dingen die het doen en ons erdoor gaan slepen! 

3. Doe een online uitje met je collega’s
Informatie uitwisselen met je collega’s doe je de hele dag door en op high speed. Maar wanneer was nou de laatste keer dat je samenkwam puur en alleen voor de fun of it? Nou, hier hebben wij wel een toffe, avontuurlijke én veilige oplossing voor! Want met ons online concept Remote Teambuilding Experience zijn er inmiddels ruim 50.000 spelers uit hun thuiswerkdip gekomen. Tijdens het online teambuildingsevent breng je samen al spelend, strijdend en ‘high fivend’ jullie team over de eindstreep. Ga samen het avontuur aan en doorbreek de sleur! 
Meer tips lezen? Schrijf je onderaan deze pagina in en ontvang alle tips per mail. 

 

Het leukste online teamuitje van Nederland! Nu al gespeeld door: 50.127 deelnemers! Al vanaf € 24,50 p.p. excl. BTW